Божић у храму Рођења Христовог у Пироту

Христос се роди!

На Бадње вече уочи празника Рођења Христовог и храмовне славе, бдење у храму Рождества Христовог у Пироту служио је отац Миљан Панић уз одговарање братства храма за певницом и у молитвеном присуству бројног верног народа. Након опхода око храма, и паљења Бадњака, старешина храма, отац Миљан Панић обратио се присутном народу и позвао да славимо Бога, да будемо благодарни и нађемо мир у нашим срцима. „Слава на висини Богу на земљи мир, међу људима добра воља!“ Нека нас та анђеоска песма води кроз наше животе, јер мира не може бити без добре воље. Љубите ближње своје, опростите једни другима, идите Христовим путем.“
Као и сваке године, послужени су топли напици и ломљена је чесница а новчић је добила Лидија Станојевић, која је како каже пресрећна јер то сматра даром Пресвете Богородице.

На празник Рођења Христовог и храмовну славу свету Литургију служило је свештенство храма Рождества Христовог у препуном храму, молитвеном присуству верних и благолепном појању певнице. Прочитана је Божићна посланица Патријарха Српског Порфирија који је нагласио да је "у туробној стварности данашњице наш једини одговор, достојан наше православне хришћанске вере, божићно славословље. Апелујемо на вас да се борите за светињу брака и породице, нарочито пак за узрастање деце „у страху Господњем”, што значи у побожности и честитости, а не у робовању саможивости и болестима зависности".
Након службе традиционално је пред храмом послужен гулаш и топли напици
Цела посланица: https://spc.rs/bozicna-poslanica-srpske-pravoslavne-crkve-2/