Божићни празници у нашем храму




Бадње вече

 Након празничног бденија и литије око храма, уз јако пријатне временске услове за ово доба године и до сада рекордан број верног народа, освећен је и запаљен бадњак и ломљена је чесница. Добитник новчића из чеснице је мали двоипогодишњи дечак Јован. Присутни су могли да се послуже топлим напицима и преукусним киселим купусом! 
Нека би Господ дао да се увек окупљамо у оваквом броју!

































Божић - Рођење Христово, Света Литургија у нашем храму.


 











Богу хвала, трудом рестауратора постављен је уоћи празника још један део обновљеног иконостаса, то је горњи део на левој северној страни, где је између осталог још једна мала икона Рождества Христовог, трећа по реду на иконостасу, приказ светог Димитрија, Нерукотворени лик Господњи, свети Николај Мирликијски итд. По речима епископа нишког Арсенија " Да да Бог да се ова обнова која је врло спора и важна што пре заврши и да овај храм који је подигнут у славу Божију заиста сија и блиста и својим постојањем и раскоши прославља Бога."






 
На Божић се у дворишту храма након свете Литургије традиционално послужује гулаш, кисели купус и топли напици.


Сабор Пресвете Богородице и посета нашег Епископа

 На дан празновања Сабора Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у нашем храму након чега је пререзан славски колач. Овогодишњи колачар је Ненад Ђорђевић испред Спортског центра Пирот, а колачарство је предато Мишку Ћирићу, директору Дому културе Пирот.





Појање монаха из манастира Пресвете Богородице код Сукова